Groepsloop met de nordic-walkers & wandelaars

Zeerijp-1
Foto's: Piet Knuttel

Op zaterdag 9 juli kwamen wij met tien lopers bij elkaar voor een groepsloop. We vertrokken vanaf de boerderij De Diek`n in de buurt van Zeerijp.
Het was heerlijk wandelweer een zonnetje erbij lekker temperatuurtje en wat wolken aan de hemel.


Al pratend en keuvelend liepen wij met in de verte het uitzicht op de contouren van de Eemshaven en de windmolens over het mooie Groninger hoogeland, tussen de bloeiende aardappelvelden en de fris groene pas gemaaide graslanden door. Over smalle weggetjes zonder verkeer en over iets bredere wegen met af en toe een auto. Ook liepen wij over fietspaden met aan de kant gedichten in het gronings en kwamen zo in het dorp `t Zandt. In dit dorp was een garage-verkoop georganiseerd en sommige van ons zagen hun kans schoon en kochten voor heel weinige geld iets moois. Zo kwamen wij genietend van de prachtige wolkenpartijen weer uit bij de boerderij de Diek`n.
Hier konden wij nog even nagenieten bij een kop koffie en een stukje gebak van deze wandeling.
Terwijl de dames elkaars kleinkinderen zaten te bewonderen op hun smartphone`s en de heren in discussie waren of een hybride auto altijd een automaat was kwam er een einde aan weer een prachtige wandelmorgen.

Wim Leseman

Zeerijp-2


Precisieloop

Periode: 13 maart-18 april

De uitslag is er nu!

Het gaat om je meest gelijkmatige 10km loop (dus kleinst mogelijk verschil tussen de snelste en de langzaamste kilometertijd). (idee van Artemis / Jaap Smith).

Recente afbeeldingen op Instagram @loopgroepbedum

LB-Chat

webredactie : Welkom bij de nieuwe website!
7 maanden geleden 1

Herstel

Het Weer

LB-Twitter