Loopgroep Bedum genomineerd voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2018!

GroepsfotpLB 16mei2017 EgbertEuser verkleind 2
Foto: groepsfoto mei 2017
Elk jaar wordt de Provinciale Vrijwilligersprijs toegekend. Dit jaar zijn wij tot onze grote verrassing genomineerd in de categorie 'Sport' voor deze prijs. De andere genomineerde in deze categorie is 'De Brug Veendam'.
We zijn genomineerd omdat we de afgelopen jaren voor diverse evenementen belangeloos hebben ingezet.


In totaal waren er 134 genomineerden. Wij zijn een van de acht genomineerde finalisten geworden!

De motivatie is HIER te lezen:

'Loopgroep Bedum is al bijna 34 jaar een sportvereniging die loopsport (zowel wandelen als hardlopen) mogelijk maakt voor alle doelgroepen in het dorp. Hiernaast zet de loopgroep zich in voor maatschappelijke en culturele activiteiten, zoals een sponsorloop voor UMCG kankeronderzoek en een  cultuurevent: een looproute dwars door historische en culturele gebouwen in en rond Bedum. Er zijn ruim 100 actieve leden/vrijwilligers met als motto: het behalen van persoonlijke doelen, maar ook inzet voor maatschappelijke doelen.'
 
Onze activiteiten voor de zeven edities van de 'Bedumer Winterloop' zijn klaarblijkelijk niet onopgemerkt gebleven. Leden van de loopgroep zetten zich bij de organisatie en als vrijwilliger bij deze sponsorloop, die dit jaar meer dan €100.000,- wist op te halen voor het UMCG Kanker Research fonds.
Ook ons nieuwste evenement 'Sjouwen door Beemer gebouwen' wordt als opvallend vermeld.  Dit nieuwe wandel- en hardloopevenement is een combinatie van sport en cultuur en toegankelijk voor zowel de wandelaar als de hardloper. Iedereen kon daardoor meedoen op elk niveau.
Elk jaar organiseren we beginnersclinic, waarbij beginners op een ontspannen manier kunnen kennismaken met de hardloopsport en Nordic Walking / wandelen.  Ook zijn er atleten die bewoners van 'De Noorderbrug' in Bedum bij hun sportieve verrichtingen begeleiden en als coach bij de '4 Mijl'.

En daar zit wellicht ook onze kracht: of het nou voor een eigen prestatie is of gewoon lekker fit zijn, iedereen kan meedoen!

Tot slot willen we zeggen dat we enorm verrast en vereerd zijn met deze nominatie: het is een grote pluim voor onze mooie en maar ook bescheiden loopgroep.

Het is fantastisch om te zien dat onze activiteiten op zo'n manier worden gewaardeerd. Het geeft ook aan dat we gewoon supergoed bezig zijn met zijn allen!


Vanaf zaterdag 20 oktober tot en met woensdag 31 oktober kun je deelnemen aan de internetstemming via de website van de provincie via DEZE LINK

De stemming is richtinggevend voor de uiteindelijke keuze van de jury.

Precisieloop

Periode: 13 maart-18 april

De uitslag is er nu!

Het gaat om je meest gelijkmatige 10km loop (dus kleinst mogelijk verschil tussen de snelste en de langzaamste kilometertijd). (idee van Artemis / Jaap Smith).

Recente afbeeldingen op Instagram @loopgroepbedum

LB-Chat

webredactie : Welkom bij de nieuwe website!
7 maanden geleden 1

Herstel

Het Weer

LB-Twitter